Om mig/About me

In english

Maestro

Bo Wannefors examinerades 1983 från Musikhögskolan i Stockholm och har under de gångna 30 åren etablerat sig som en mycket ofta anlitad dirigent, pianist, coach och arrangör. Som frilans bedriver han en expansiv konsertverksamhet, operainstuderingar samt storskaligt arbete som arrangör. Återkommande uppdragsgivare är bland andra Kungliga Operan, Göteborgsoperan, Malmö Opera, Det Konglige i Köpenhamn, Gotlandsmusiken och Drottningholmsteatern.

Som kördirigent och instuderare arbetar han kontinuerligt med Radiokören och Eric Ericssons Kammarkör samt internationellt i Danmark, Spanien, Italien och Japan. Dessutom flitigt verksam som ackompanjatör och vokalinstuderare. Mellan 2009-2012 var han dessutom dirigent och musikalisk ledare för ÖlandsOperan och sedan 2010 är han tillsammans med Erik Hellerstedt musikalisk ledare för Uppsala Universitets Dramatiska Kör.

Från 1987 till 1999 var han kormästare och repetitör på Kungliga Operan där han arbetade med ett 90-tal olika operaverk; förutom den klassiska repertoaren, återkommande med barockoperor och ett mycket stort antal nyskrivna verk. Han har varit kormästare för ett flertal betydande inspelningar, däribland: Verdi: Messe di Requiem (C Abbado), Getty: Joan and the Bells (Vedernikov), Tjajkovskij: Mazepa (N Järvi), Lidholm: Ett drömspel (K Ingebretsen), Kungliga Operans Körs CD (S Ehrling).